Madeira

Madeira

Portugals blomsterperle

 • Smukke udsigter
 • Skønt klima
 • Mange udflugter
 • Vinsmagning
 • Tid på egen hånd

Madeira er en perle af naturoplevelser. Øen ligger som en grøn oase i Atlanterhavet med frodig vegetation, skønne blomster og stejle klippekyster. Madeira har subtropisk klima med varme vinde og dagstemperaturer mellem 18 og 26 grader året rundt. Et perfekt feriemål på alle tider af året!

Vi har sammensat en skøn ferie med en kombination af afslapning og oplevelser. På de fire udflugter skal vi opleve nogle af Madeiras højdepunkter. Vi skal lære hovedbyen Funchal at kende og nyde øens smukke og forskelligartede natur på udflugter med bus, som bringer os igennem de flotte landskaber, via hovedveje med masser af tuneller og små, spændende bjergveje.

Vi bor centralt i Funchal og lærer byen at kende på en hyggelig byvandring, hvor vi også skal smage på øens Madeira-vin. Vi får også lejlighed til at komme helt tæt på naturen på en vandretur langs nogle af øens gamle vandingskanaler, de såkaldte levadaer, kombineret med et besøg i øens fantastiske botaniske have. Vi skal endvidere opleve Monte, hvor vi får lejlighed til at prøve en tur i de berømte kurveslæder. Og så skal vi se de kendetegnende trekantede huse i Santana og Madeiras ældste by, Machico på østkysten. 

Herudover står rejselederen naturligvis til rådighed med forslag til yderligere udflugter og oplevelser på egen hånd. Tag for eksempel på slentretur gennem Funchal, besøg nogle af byens mange smukke parker og gå på opdagelse i den gamle bydel med smalle gader og små butikker. Eller tag en smut til nabobyen, den lille fiskerby Camera de Lobos, hvor I kan nyde en frisklavet citruslikør Poncha, eller en Nikita med ananas, mens I sidder på en fortorvscafé og lytter til bølgerne. 

Se også vores rejse til Madeira med ophold på 5-stjernet hotel - Madeira Deluxe

fra kr. 7.195 pr. person
 • Fly fra København/Aalborg med transfer inkluderet
 • Centralt hotel i hovedbyen Funchal
 • 4 spændende udflugter med entréer inkluderet
 • Dansk rejseleder


Subtropisk klima med 18-26 grader året rundt

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst og indkvartering - Middag

 • Dag 2 - Byrundtur i Funchal inkl. Madeira-vinsmagning

 • Dag 3 - Kurveflet, Santana og Machico

 • Dag 4 - Eira do Serrado med udsigt til Nonnernes Dal - Monte

 • Dag 5 - Levadavandring og Botanisk Have

 • Dag 6 - Madeira-aften

 • Dag 7 - På egen hånd

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse
Rejseplan over Madeira med Best Travel

Inkluderet i prisen

 • Direkte fly til Madeira t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfers t/r
 • Mad på flyet t/r (kun på afgange fra Aalborg & Aarhus)
 • Velkomstmøde 
 • 7 overnatninger på Hotel Windsor centralt i Funchal
 • 7 x morgenmad
 • 2 x aftensmad på restauranter i Funchal
 • 1 x madeira-aften på restaurant med mad og drikkevarer
 • 4 udflugter 
 • 1 x frokost inkl. drikkevarer på heldagsudflugten
 • Dansk rejseleder 

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.100
 • Fast plads i udflugtsbusserne på Madeira kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst og indkvartering - Middag

Fly til Madeira - på afgange fra Aalborg flyves der med DAT og der serveres et let måltid ombord, drikkevarer kan købes. Fra København flyves der med Norwegian, lette måltider og drikkevarer kan købes ombord.

Ankomst til Madeira, hvor den danske rejseleder tager imod. Fra lufthavnen kører vi til hotellet, som ligger centralt i den gamle bydel i Funchal. Allerede samme eftermiddag byder Best Travel på et glas Madeira-vin, mens vores rejseleder gennemgår ugens program og  de mange oplevelser der venter os i den kommende uge. Vi spiser 3-retters aftensmad med efterfølgende kaffe på en restaurant tæt på hotellet. 

Dag 2

Byrundtur i Funchal inkl. Madeira-vinsmagning

Efter morgenmaden på hotellet mødes vi i receptionen for at tage på byvandring i Funchal.

Fra hotellet går vi i retning mod domkirken Sé og derfra videre videre til rådhuspladsen. Her besøger vi en Madeira-vinkælder, hvor vi hører lidt om denne særlige vin og får en smagsprøve. Herefter sætter vi kursen mod de lokale marked. Undervejs passerer vi adskillige skobutikker - lædervarer, heriblandt sko er en vigtig industri i Portugal. På markedet, som ligger i en smuk Art Deco-bygning, kan man finde blomster, grøntsager, tropiske frugter, fisk og mange andre fødevarer. I den gamle bydel kan vi beundre historisk arkitektur og monumenter når vi går gennem de charmerende smalle gader hvor de kulørte døre lyser op. Vi er tilbage på hotellet ved 13-tiden. 

Dag 3

Kurveflet, Santana og Machico

Om morgenen forlader vi Funchal, og kører op til Camacha, som er hovedby for øens kurveflet. Vi besøger et lokalt værksted, hvor det også er muligt at købe nogle af de flotte produkter. Vi fortsætter til Madeiras højeste punkt Pico do Arieiro, som ligger i 1.810 m højde. Når vejret viser sig fra sine gode sider, er der herfra en helt fantastisk udsigt ud over hele øen. På vores videre færd gør vi stop i naturparken Ribeiro Frio, som er kendt for sin laurbærskov, inden vi atter fortsætter mod Santana. Her står stadig nogle af de for Madeira så kendetegnende trekantede huse med stråtag. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter derefter til den lille by Porto da Cruz, som ligger ved den enorme klippe Penha d'Águia - Ørnens klippe (på trods af, at der som sådan ikke findes ørne på Madeira!). Sidste stop på dagens tur er byen Machico, som ligger på den østligste del af Madeira. Machico er den ældste by på Madeira - det var her portugiserne først gik i land og bosatte sig i 1420, og byen var oprindeligt hovedstad på øen. I dag er byen den næststørste by på Madeira efter Funchal. Efter besøget i Machico kører vi atter mod Funchal, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen. Om aftenen spiser vi 3-retters middag inkl. 1 gl. vin og vand på en restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Penha d'Águia

Dag 4

Eira do Serrado med udsigt til Nonnernes Dal - Monte

Første stop på dagens udflugt er en fabrik, som fremstiller Madeiras traditionelle fennikel- og eukalyptusslik. Vi ser hvordan fremstillingen foregår og får selvfølgelig også lov til at smage. Herefter fortsætter vi til Eira do Serrado, som ligger i 1.095 m højde. Herfra er der en fantastisk panoramaudsigt over bjergene og Nonnernes Dal. Turen herop foregår på mindre bjergveje, hvorfra der er en betagende udsigt. 

Herefter sætter vi kurs mod Monte, der allerede i det 18. århundrede var et populært feriested. Vi tager en slentretur hen over torvet, hvorfra der er kig til ned til noget af den tropiske have, til den berømte pilgrimskirke Nossa Senhora do Monte. Monte er også kendt for sine kurveslæder, som i "gamle dage" bragte det bedre borgerskab ned ad bjerget. I dag er det kun turister der bliver ført ned til Livramento ad en 2,5 km stenbelagt bjergvej. Hver slæde har to førere, der styrer og bremser, når det går over stok og sten. For de, der har lyst, er der mulighed for at prøve en tur (inkl.). Efter slædeturen kører vi tilbage til Funchal. 

Dag 5

Levadavandring og Botanisk Have

Vi bliver hentet af bussen efter morgenmaden, og kørt til lidt uden for byen Camacha, hvor vores levadavandring starter. Traditionen med at opføre levadaer - vandingskanaler - er flere hundrede år gammel, og de seneste blev anlagt i 1970'erne. Langs mange af kanalerne er der en vandresti. Denne levadavandring i Paradis-dalen er blandt de lettere kategorier. Husk fornuftigt fodtøj. Vandringen varer ca. 1,5-2 timer og efter endt vandretur, møder vi igen vores bus. Vi bliver kørt til Madeiras botaniske have (entré inkl.), som ligger i Funchals nordlige udkant.  Her vil der også være mulighed for at købe en forfriskning i caféen. I Botanisk Have vokser der blomster og planter, samlet ind fra stort set hele verden. Ca. kl. 13 er vi tilbage i Funchal, og resten af dagen er nu til fri disposition.

Paradisblomst på Madeira Madeiras berømte botaniske have

Dag 6

Madeira-aften

Dagen er til fri disposition.

Om aftenen tager vi på en lokal restaurant, hvor vi skal have en Madeira-aften sammen. Her skal vi selvfølgelig smage de berømte "Espetada"-spyd, som typisk er krydret med den lokale rosmarin. Vi bliver også underholdt af lokale med folkloredans og fadosang.

Dag 7

På egen hånd

Dagen er til fri afbenyttelse.

Dag 8

Hjemrejse

Transfer til lufthavnen og afrejse mod Danmark.

På afgangene 18. april, 25. april og 2. maj 2020 tilpasses programmet de senere flytider. Middagen på dag 1 erstattes derfor af en hyggelig sen afskedsfrokost på en lokal restaurant. Således siger vi farvel til skønne Madeira med manér og kører efter til lufthavnen. 

OBS - rækkefølgen på udflugterne kan variere. Ugeprogram udleveres ved ankomsten til Madeira.

Hotel

Hotel Windsor ★★★+

Hyggeligt hotel med fantastisk beliggenhed centralt i Funchals historiske bymidte. Her kan man rigtig nyde bylivet og mange af Funchals spændende seværdigheder ligger indenfor gåafstand, ligesom der også er gode muligheder for shopping. Fra hotellets tagterrasse, hvor der også er swimmingpool, er der en fantastisk udsigt over byen og bugten. På grund af den centrale beliggenhed må der påregnes støj fra trafik, folkeliv etc.  Udflugtsbusserne samler op tæt ved hotellet - mens bussen til/fra lufthavnen kører helt til hotellet.

Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar/snackbar, wi-fi, t…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
04. okt. 2021
Luksus på Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Pestana Carlton Madeira - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 9.495 Gå videre
11. okt. 2021
Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 7.495 Gå videre
01. nov. 2021
Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 7.195 Gå videre
31. jan. 2022
Luksus på Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Pestana Carlton Madeira - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 8.995 Gå videre
07. feb. 2022
Luksus på Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Pestana Carlton Madeira - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
8 pladser 9.495 Gå videre
21. feb. 2022
Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 7.495 Gå videre
07. mar. 2022
Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 7.695 Gå videre
04. apr. 2022
Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor - Direkte fly fra København
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 18:45
Flere end 8 7.695 Gå videre

Portugal - spørgsmål og svar

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Portugal?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Portugal, og dit pas skal være gyldigt i min. 6 måneder efter din hjemrejsedato. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. Pr. 26/6 2012 skal alle børn også have eget pas.

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Portugal, blot man sørger for at have sin difteri/stivkrampe-vaccination i orden.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Portugal eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Er rejsen egnet for gangbesværede?

Rundrejsen i Portugal kræver, at man er almindeligt godt gående. Flere byvandringer indeholder stejle stigninger og der må påregnes spadsereture af 2-3 kilometers længde med en del trappetrin.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Algarvekysten - langtidsrejse 3 uger i Albufeira
fra kr. 7.995
Madeira Portugals blomsterperle
fra kr. 7.195